De Brug    De Brug Op Weg                               
                

 


VOORBEELD VAN EEN BRUGJE
Maandelijks worden  "Brugjes" verzonden
          en deze worden later gebundeld tot Levenslessen


Warmte

Wanneer het donker is of koud en kil dan wordt de behoefte aan warmte soms pijnlijk voelbaar. En ook wanneer men zich alleen en afgesloten voelt kan de behoefte aan warmte en verbinding ineens pijnlijk voelbaar worden. Ook in situaties waar hardheid is kan er een verlangen ontstaan naar de verzachtende warmte.
Vaak wordt de warmte gezocht in de verbinding met de medemens. En zeker, wanneer men zich opgenomen weet in een groep, wanneer men zich geliefd weet bij vrienden, familie, partner of bij de kinderen is er vaak een inbedding waarin warmte en liefde voelbaar is en uitgewisseld wordt.

Vaak echter, gaat de mens die zich bewust aan het ontwikkelen is door een periode van zich alleen en eenzaam voelen. Meestal is de eerste reactie vanuit dit zich pijnlijk alleen voelen om de ‘schuld’ hiervan bij de ander of bij de situatie te leggen. ‘Doordat jij je niet openstelt voor mij ben ik nu alleen.’ ’Doordat jullie je afsluiten voor mijn zienswijze trek ik me terug en voel ik me alleen.’
‘Doordat de wereld zo hard is durf ik me niet te verbinden en ben ik zo alleen.’
Het zich gewaar worden van deze gevoelens van alleen zijn en als het ware, afgesneden zijn van warmte, vreugde en liefde is vaak juist de eerste stap op weg naar het ontdekken van die diepe, grote, onuitputtelijke bron van liefde in zichzelf. De eerste stap naar het zich één en verbonden weten met alles en iedereen.
Hiervoor is deze weg van het zich alleen, afgesloten, eenzaam en in de kou voelen nodig. Daarom mag u, wanneer u deze gevoelens ervaart, dit zien als een nieuwe stap op uw ontwikkelingsweg. Mag u dit zien, hoe pijnlijk en eenzaam ook, als een vreugdevol gegeven omdat dit u helpt de focus te verleggen van ‘de ander, de maatschappij, de wereld doet dit mij aan en sluit mij buiten’, naar ‘ik ontdek stap voor stap de verbinding met de bron van licht, liefde, warmte en wijsheid in mijzelf. Ik wordt uitgenodigd om dieper thuis te komen in mijzelf en iedere keer opnieuw en steeds een beetje verder, te ontdekken dat in plaats van dat ik afgescheiden ben, juist verbonden ben. Verbonden met het licht en met de liefde. Het licht en de liefde die ieder levend wezen in zich draagt en die is vanuit een en dezelfde bron.’

Zo groot is de vreugde wanneer dit stap voor stap ontdekt wordt en geleefd kan worden. In plaats van de ander, de situatie, de maatschappij of de wereld de schuld te geven van het zich alleen of het niet begrepen voelen kan er dankbaarheid gevoeld worden juist naar de ander, de situatie, enz., omdat deze u teruggeworpen heeft op uzelf en u in uzelf de parel van het één weten aan het ontdekken bent.

Doordat u zich steeds meer bewust wordt van dit één weten, wordt het ook steeds gemakkelijker om u op een ontspannen wijze te verbinden met het Al-licht en het Al-weten. En kunt u op een steeds subtielere wijze gaan ervaren dat u gesteund en bemoedigd wordt. Dat er van u gehouden wordt, dat u begeleidt wordt en dat u tegelijkertijd altijd om deze steun en bemoediging kunt vragen wanneer u het moeilijk heeft. Steeds duidelijker kan gezien en ervaren worden dat deze steun en bemoediging u ook geschonken wordt.

Ontdek, ontdek het licht en de warmte die in iedere situatie verborgen ligt. Ontdek hoe kou, hardheid, afsluiting en eenzaamheid u kan brengen naar uw innerlijke bron van liefde, wijsheid, warmte en weten.
Alles is rond.

Arhura